GNET е кабелен оператор създаден през 1998 година с цел да предлага на пазара интернет услуги. Тогава Интернет се предлага само през модеми чрез телефонните линии. На по-късен етап около 2000г. започва изграждането на градски LAN мрежи в гр.Банско и гр.Разлог. След това са окабелени и околните села Баня, Добринище, Горно и Долно Драглище, Бачево, Добърско, Годлево.

GNET е непрестанно развиваща се компания и с напредването на технологиите въвежда оптична свързаност до всички важни възли от мрежата. През 2006 година започва изграждането на напълно нова оптична MAN мрежа, чиято скорост да задоволява и най претенциозните абонати.

От 2008-2009г. започва предлагането на цифрова и аналогова кабелна телевизия с най-високо качество. Оптичните връзки вече се изграждат на етап FTTH и FTTB, което означава, че вече има оптичен кабел до съседната улица, сградата или до самият абонат. Пакета Кабелна телевизия с Инернет и Телефон няма реална конкуренция на пазара на подобни услуги в района.

Екипа на GNET работи постоянно за да поддържа високи скорости на Интернет и превъзходно качество на Кабелната телевизия.

© GNET 2000 - 2024

-- Сайта е в процес на разработка --